Потенциал

Потенциал

Редица успешни лечения с употребата на стволови клетки от пъпна връв демонстрират възможност за голям потенциал при лечението на множество болести в бъдеще.

Безопасност

Безопасност

Процедурите за извличане на стволови клетки не бива да пречат на обичайните практики за при раждане и да застрашават безопасността на новороденото или неговата майка.

Прозрачност

Прозрачност

Необходима е прозрачност пред бъдещия донор по отношение на възможни комерсиални интереси на лекуващия лекар, който препоръчва банка за съхранение на стволови клетки.

За банките

Винаги можете да решите да не правите нищо с кръвта от пъпната връв на вашето дете – тя просто ще бъде унищожена след раждането. Решението да съхранят стволовите клетки за употреба в семейството обикновено правят хората, които могат да си позволят цената. Възможността да дарят на публична банка е налице за онези майки, които отговарят на определени критерии. Каквито и варианти да имате, каквото и решение да вземете, помнете – няма един правилен отговор за всички семейства. Само вие ще знаете и почувствате, кой избор е правилният за вас.

В този раздел ще научите повече за банките за съхранение на стволови клетки в България, възможностите, които те ви предоставят и критериите, които ще ви помогнат да направите правилен избор.

Как работят банките
Критерии за избор
Топ 5
Статистика
Семейна или публична банка?