Представителите на английските банки FutureHealth и Cells4Life отправят взаимни нападки в разследване на Nova.

В материалът на Nova  TV, излъчен на 16 септември 2012 г. в предаването Разследване не е споменато нито името на МЦ Афродита, нито са упоменати представителите на ТБ Садаса, чиито служител е обвинената в злоупотреба с лични данни Даниела Мирчева. Не е трудно обаче, дори за бегло запознатите с темата за стволовите клетки в България, да разпознаят лицата, представени в материала и да се досетят имената на кои организации са записани в умело прикритите във видето документи.

Със съжаление регистрираме поредният удар върху общественото доверие към темата за съхранение на стволови клетки в България. Не бихме искали да коментираме доколко основателни са взаимните обвинения, които видяхме в предаването, но едно е сигурно – само липсата на професионализъм може да позволи публичното уреждане на лични сметки в една област, в която граденото с години доверие може да спасява човешки животи.

Притеснени сме и от липсата на достатъчно познания по темата (не бихме искали да вярваме, че причината за неувереното тълкуване на някои обстоятелства в материала е друга) в представителите на медиите, чиято роля е да търсят и показват истината, но и да образоват своята публика.

Целият материал вижте тук:

Read previous post:
10 неща, които трябва да знаете за лечението със стволови клетки
Десет неща, които трябва да знаете за лечението със стволови клетки

Close