Дъщерите на Тоня Морис от Мисури се казвт Слънчице и Врабче (Sunshine & Sparrow).

Мисис Морис се радва на времето прекарано с тях и не пропуска да разказва как съхранените стволови клетки са спасили живота на нейното врабче. Тези специални моменти са особено важни за Спароу. През 2008 г. на едногодишна възраст родителите й я намират по лице във водата на семейния басейн. Тя не е имала пулс и дишане в продължение на 45 минути, което причинява тежко увреждане на мозъка и я поставя във вегетативно състояние.

Една година по-късно Спароу, който е петото от общо 8 деца във семейство Морис получава вливане от нейната собствена кръв от пъпна връв. Тя е първото от децата, за което семейството съхранява тази кръв и резултатите са изумителни.

Тоня споделя историята си пред Конгреса на медицинските сестри в Мисури и разказва как процедура със стволови клетки, която е била на етап клинично проучване в университета Дюк спасява живота на дъщеря й. Тя е категорична, че тези 3,000 долара, дадени за съхранението са се оказали безценни. Сега семейство Морис гледа напред към години на щастие и радост заедно с борбеното си малко момиченце, което е победило съдбата.

А Спароу тази есен ще започне да ходи на детска градина.

Източник: Fox2Now

Read previous post:
Възстановяване след сърдечен удар
Възстановяване на увреден сърдечен мускул със стволови клетки от пъпна връв

Close